Matti ja kaikkien aikojen kalareissu

Harvoin sitä tulee pysähdyttyä pohtimaan, mihin kaikkeen kulutusluotosta voi ollakaan ratkaisuksi. Tämän kuvitteellisen tarinan sankari Matti saa kuitenkin todeta asian oikein kantapään kautta. Lähdetäänpä siis Matin mukaan kaikkein aikojen kalareissulle.

Suomen kesä oli parhaimmillaan ja Matti oli päättänyt lähteä vuosien tauon jälkeen unelmiensa kalareissulle Lappiin. Vapa, virveli ja vene olivat valmiina, eikä mikään voisi mennä pieleen – eihän?

Matka alkoi lupaavasti aurinkoisena lauantaiaamuna. Matti pakkasi autonsa täyteen kalastusvarusteita ja suuntasi kohti pohjoista. Ensimmäinen vastoinkäyminen oli kuitenkin edessä jo vajaan tunnin jälkeen, kun auton renkaasta kuului pahaenteinen pamaus. Vararengas oli jo nähnyt parhaat päivänsä ja Matti joutui toteamaan, että ilman uutta rengasta reissu päättyisi ennen kuin se oli edes kunnolla alkanut. Onnekseen Matti muisti hiljattain ottamansa kulutusluoton, jonka hän oli ottanut hankkiakseen uuden veneen. Myyjä oli kuitenkin perunut kaupan aivan viime tingassa ja nyt Matti saattoi hyödyntää osan tuosta kulutusluotosta hankkiakseen hinausapua ja uuden renkaan paikalliselta korjaamolta. Homma hoitui ja matka jatkui.

Kun Matti viimein saapui kalamiehen paratiisiin, hän huomasi kauhukseen, että majoituspaikka oli suljettu. Hän oli ollut niin tohkeissaan viime päivät, että ei ollut vilkaissut sähköpostiaan, eikä täten ollut huomannut varauksen peruutusta. Lähin hotelli oli kallis, mutta Matti ei lannistunut. Kulutusluottonsa avulla hän kirjautui mukavasti sisään ja alkoi valmistautua seuraavan päivän suuriin kalastushaasteisiin.

Aamun valjetessa Matti heräsi innokkaana uuteen päivään. Vene vesille ja eikun kalastamaan! Pian kävi ilmi, että hänen veneensä moottori ei ollut lainkaan yhtä innokas – se nimittäin päätti sammua keskellä järveä. Tilanne näytti synkältä, mutta Matti oli jo tottunut kääntämään epäonnen onneksi. Kulutusluottonsa turvin hän vuokrasi uuden, toimintavarman veneen ja pääsi jatkamaan kalastusta.

Vihdoin ja viimein Matin sitkeys palkittiin. Siellä se oli – hänellä oli varmasti kiinni kaikkien aikojen vonkale, oikea ennätysyksilö! Ilo oli ylimmillään, kunnes hänen uskollinen virvelinsä katkesi juuri ratkaisevalla hetkellä. Ei auttanut muu kuin palata rannalle, mutta Matin optimismi ei horjunut. Hän päätti käyttää kulutusluottoa ja hankkia kunnon vehkeet paikallisesta eräkaupasta.

Lopulta Matti palasi kotiin taskussaan monta tarinaa ja ennen kaikkea muisto siitä, miten tuo yksi kulutusluotto pelasti hänet kerta toisensa jälkeen. Matin reissu on oiva muistutus siitä, että elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta oikeilla työkaluilla – ja lainaratkaisuilla – voi kääntää tilanteen voitoksi.

On kuitenkin syytä muistaa, että kulutusluotto ei ole mikään pikavippi ja harvalla meistä on Matin tavoin kulutusluottoa valmiina “takataskussa”. Toivottavasti kovin monella ei myöskään ole aivan Matin kaltaista epäonnea matkassaan, joten useimmiten kulutusluotolla voikin hankkia etukäteen vaikkapa juuri varusteita kesän kalareissuille, sillä kulutusluoton voi käyttää siihen mihin itse haluaa. Ja kuten tiedetään, ei vara venettä kaada, aina on hyvä varautua pieniin yllätyksiin. Fiksua on myös kilpailuttaa kulutusluotto, sillä niitäkin on eri hintaisia, aivan kuin on virveleitä, veneitä ja majapaikkojakin.