Kesä ei ole vielä ohi, mutta moni varaa jo talvilomapaketteja Rovaniemelle

Rovaniemestä on tullut kiinnostava matkailukohde varsinkin eurooppalaisille ja aasialaisille. Kaupungin suosiota selittää talvisen luonnon lisäksi esimerkiksi Joulupukin pajakylä sekä oma lentokenttä. Myös sosiaalisen median vaikuttajien jakamat kuvat kaupungista ovat saaneet monet kiinnostumaan matkustamaan Suomeen eri maailmankolkista. Suosituimmat paketit myydään sesonkiajoille hyvissä ajoissa loppuun.

Näitä aktiviteetteja matkustajat haluavat

Matkustajista on tullut viime vuosina entistä vaativampia, ja he haluavat kokea paljon erilaisia aktiviteetteja passiivisen lomailun sijaan. Kysyttyjä aktiviteetteja ovat esimerkiksi huskyajelut, moottorikelkkaretket sekä joulupukin luona käyminen. Monet näistä suosituista palveluista on parasta varata useita kuukausia etukäteen.

Kun lappiin saavutaan talvella kaukaa, halutaan aikaa viettää ulkona ja nähdä ihmeellinen talvimaa. Huskyajelu ja moottorikelkkaretki ovat jännittäviä vaihtoehtoja varsinkin niille, jotka eivät jaksa esimerkiksi murtomaahiihtoa ja laskettelua montaa päivää. Huskyajelulla huskyt tekevät kokemuksesta mieleenpainuvan, kun taas moottorikelkkasafarilla itse moottorikelkalla ajaminen lumessa on monille jännittävää.

Poroajelut ovat myös suosittuja erityisesti perheiden ja pariskuntien keskuudessa, tarjoten rauhallisemman tavan tutustua lumiseen maisemaan. Jääveistosnäyttelyt ja lumikylpylät puolestaan tarjoavat ainutlaatuisia kulttuurisia ja rentouttavia kokemuksia, joita ei muualla pääse helposti kokemaan.

Revontulet houkuttelevat ja hämmästyttävät

Revontulet ovat myös yksi suurimmista vetonauloista, mikä vetää turisteja paukkupakkasillakin Suomeen asti. Itse asiassa esimerkiksi Aasiassa moni liittääkin revontulet vahvasti Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Revontulet houkuttelevat myös varaamaan uudenlaisia majoitusmuotoja, joista on paremmat mahdollisuudet nähdä näitä värimyrskyjä öiseen aikaan.

Revontulet ovat valtava vetonaula, mutta samalla monet turistit joutuvat pettymään, jos valoilmiötä ei satu omille matkustuspäiville. Turistien onkin hyvä varata monipuolisesti erilaisia palveluita lomansa ajaksi, jotta lomasta tulee varmasti onnistunut. On myös totta, ettei monikaan jaksa välttämättä olla ulkona koko päivää, joten myös esimerkiksi kylpyläpalvelut ovat erinomaista vaihtelua talvipäiville Rovaniemellä ja muualla lapissa.

Joulupukin pajakylä kiinnostaa perheitä

Sosiaalisen median vaikuttajat vetävät Suomen lappiin varsinkin nuoria aikuisia, mutta joulupukki ja Joulupukin paja kiinnostavat erityisesti perheitä. Paja houkuttelee paikalle vuosittain satoja tuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa, joten kyseessä on yksi suosituimmista matkailukohteista koko Suomessa. Paikan päällä on joskus jopa melkoinen kaaos kaikkien autojen ja matkustajien kesken.

Pajakylässä pääsee vierailemaan vaikka keskellä kesää, mutta suosituinta aikaa on luonnollisesti joulun ja uudenvuoden aika. Paikan päällä niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin vierailijat pääsevät nauttimaan taianomaisesta joulutunnelmasta itsensä joulupukin, joulumuorin ja tonttujen seurassa. Moni ostaa pajakylästä myös itselleen matkamuistoja.

Suomalaisten voi olla vaikea ajatellakaan, miten eksoottinen kohde talvinen Rovaniemi ja Joulupukin pajakylä ovat esimerkiksi kaukaa Aasiasta saapuneille perheille. Paikan päälle on helppo houkutella saapumaan kerran, mutta lapin matkailussa voitaisiin miettiä vielä lisää keinoja, joilla samat turistit saataisiin saapumaan paikanpäälle myös useina muina vuosina.

Suosituimmat paketit varataan ajoissa

Suosituimmat paketit voivat olla sesonkiaikoina loppuunmyytyjä, joten oma loma kannattaa suunnitella ajoissa. Varsinkin joulun ja uudenvuoden aika voivat olla ulkomaalaisten turistien vuoksi hyvin kysyttyjä. Rovaniemen kaltaisessa kohteessa kysyntä ylittää tarjonnan sesonkiaikoina.

Viimeistään siis ennen kuin lumet tulevat maahan on hyvä lyödä omat lomasuunnitelmat talvelle lukkoon. Esimerkiksi suositut iglut ja safarit kannattaa varata useita kuukausia etukäteen. Tähän aikaan vuodesta kannattaa seurata myös tarjouksia, jotka voivat tuoda huomattavia säästöjä budjettitietoiselle matkustajalle.

Lapissa vaihtoehtoja myös riittää, joten vaikka esimerkiksi jokin hotelli olisi jo loppuunmyyty, jokin muu laadukas majoitus varmasti löytyy lähialueelta. Myös sesongin ulkopuolella matkustaminen lisää mahdollisuuksia päästä nauttimaan suosituista palveluista ja parhaista majoitusratkaisuista varmemmin ja mahdollisesti myös huokeampaan hintaan.